- La portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes destaca que “el model d’aquest Consell és el del reforç de personal i mitjans, enfront del d’altres comunitats els gestors de les quals han anat desmantellant el sistema sanitari públic”
• Martínez assegura que la contractació de rastrejadors s’emmarca “en l’aposta per la previsió i la planificació” per a evitar possibles col·lapses com els que s’han donat en altres comunitats autònomes “fruit d’anys de polítiques de privatitzacions i retallades”València, 26 de juliol de 2020.- La portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha considerat que “l’esforç per avançar-se a possibles rebrots que està fent des de l’inici de la pandèmia el Consell de Ximo Puig ha convertit a la Comunitat Valenciana en un exemple en el control de la traçabilitat del Covid-19”. Així, ha destacat que aquesta és la comunitat amb més professionals dedicats a rastrejar el virus, amb 1.008 rastrejadors, vuit vegades més que la quantitat de rastrejadors que té la Comunitat de Madrid”.
“La Conselleria de Sanitat ha treballat per donar una resposta al virus que passe per la previsió i la planificació dels recursos”, ha defensat Martínez. Així, ha assegurat que “el reforç de personal i mitjans que s’ha dut a terme” i, especialment, la contractació de rastrejadors, “permetrà evitar en la Comunitat Valenciana col·lapses com els que s’han donat en altres comunitats autònomes governades pel PP, com la Comunitat de Madrid, fruit de les polítiques de privatitzacions i retallades de la dreta”.
La diputada socialista ha destacat que la Comunitat compta amb “1.008 persones dedicades al rastreig, ampliables fins a 1.200”, la qual cosa implica l’existència “d’un rastrejador per cada 4.900 habitants”. “La Comunitat de Madrid, on governa el PP, només compta amb 128 rastrejadors, un per cada 37.000 persones”, ha detallat Martínez, qui ha recordat que la Comunitat “té més del doble que la segona comunitat en nombre de professionals de rastreig”.
En aquest sentit, ha subratllat que aquestes contractacions s’emmarquen en “el gran esforç del Consell de Ximo Puig per dotar de recursos materials i humans per a reforçar el sistema sanitari”, un treball que es duu a terme “amb menys recursos que altres comunitats autònomes, ja que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada”. Així, ha lamentat que altres comunitats “que no sols es veuen més beneficiades pel sistema de finançament autonòmic, sinó que obtenen més ingressos en realitzar dúmping fiscal, siguen incapaços de posar aquests recursos extra a la disposició del més important: la salut de les persones”. “El nostre model és clar: apostar per la sanitat pública i, en aquesta situació, per la protecció enfront de la pandèmia, mai serà una despesa, sinó una inversió en el benestar de la ciutadania”, ha conclòs.